top of page

Batana

Batana er en Bavaria 36-3 fra 2004. Den vejer 5,5 tons og er lidt mere end 37 fod lang - mere præcist 11,48 meter. Ja, det lyder lidt fjollet, at en Bavaria 36 er 37 fod lang. Men sådan er det nu engang. Båden er indrettet med to agterkahytter,  salon og  køkken i midten, toilet og en forkahyt. 

Navnet Batana har taget os lidt tid at finde på. Vi ville have et navn, som gav mening. For os. Batana er en forkortelse af vores to sønners navne/kælenavne. Bertram blev allerede dagen efter, han blev født, tildelt kælenavnet Batman. Det skyldtes, at morfars afrikanske kone ikke helt havde forstået, hvad drengen skulle hedde, da de kørte hjem efter besøg på hospitalet. Hun spurgte forvirret, om drengen skulle hedde Batman eller sådan noget. Herefter har det hængt ved.

Benjamin hedder Anakin til mellemnavn, hvilket i øvrigt fik en del af familien til at spærre øjnene op og kigge på hinanden, da de hørte det for første gang ved barnedåben. Det er ikke fordi, vi er fanatiske Star Wars fans - vi synes bare, at navnet er fedt.

Med lidt ordleg frem og tilbage med alle vores navne, landede vi på sammentrækningen af Batman og Anakin. Batana. Det er vi selv rigtig godt tilfredse med.

 

Vi købte båden af nogle dejlige mennesker fra Aalborg, som tydeligvis havde passet godt på den. Vi overtog båden i marts måned 2019, hvor Jess sejlede den hjem sammen med en kammerat. Eller det vil sige, kammeraten var syg  og sov det meste af turen hjem. Han opdagede ikke engang, at Jess´ far, som havde sejlet med fra Aalborg, blev sat af i Hals Havn. Over de to dage kiggede "gasten" kun pletvis ud i cockpittet. Primært når han var sulten. Det gjorde ikke tingene meget bedre, da han kom op i cockpittet midt i Aarhusbugten og fandt ud af at det gyngede en lille smule. Han måtte ofre sig til Kong Neptun et par gange, inden han gik på køjen igen. Men vi kom sikkert i havn i Brejning efter to lækre dage på vandet.

Facebook

Efter en fremragende sommerferie 2019 i det Sydfynske Øhav spirrede drømmen om at sejle mod varmere himmelstrøg på ny. Drømmen var ikke ny, den havde vi talt om i flere år. Men i efteråret blev vi konkrete og traf til sidst den endelige beslutning; VI GØR DET SGU!

bottom of page